×

Pagáč malý

Pagáč oškvarkový (35g)

Pagáče patria k obľúbeným výrobkom z kysnutého, tukom prekladaného cesta. Chutia k pivu, vínu, ale aj k dobrej polievke. Tak ako ich poznáme dnes a aj podľa názvu by sme ich pôvod predpokladali v Maďarsku. Maličký okrúhly chlebík, nie zriedka plnený zeleninou priniesli na územie Maďarska ešte Turci. Maďari však rozhodne tento pôvodne maličký chlebík vylepšili najlepšie – oškvarkami a nazvali ho „pogácsa“.

My ponúkame čerstvé originálne oškvarkové pagáčiky. Cesto je prekladané pravými oškvarkami.

Zloženie: Pšeničná múka, pitná voda, bravčové oškvarky (zloženie: mleté bravčové oškvarky, škvarená bravčová masť), pekárske droždie, rastlinný tuk, mliečna bielkovina. Alergény sú vyznačené tučným písmom.

Pagáč malý
×

Pagáč veľký

Pagáč oškvarkový (60g)

Pagáče patria k obľúbeným výrobkom z kysnutého, tukom prekladaného cesta. Chutia k pivu, vínu, ale aj k dobrej polievke. Tak ako ich poznáme dnes a aj podľa názvu by sme ich pôvod predpokladali v Maďarsku. Maličký okrúhly chlebík, nie zriedka plnený zeleninou priniesli na územie Maďarska ešte Turci. Maďari však rozhodne tento pôvodne maličký chlebík vylepšili najlepšie – oškvarkami a nazvali ho „pogácsa“.

My ponúkame čerstvé originálne oškvarkové pagáčiky. Cesto je prekladané pravými oškvarkami.

Zloženie: Pšeničná múka, pitná voda, bravčové oškvarky (zloženie: mleté bravčové oškvarky, škvarená bravčová masť), pekárske droždie, rastlinný tuk, mliečna bielkovina. Alergény sú vyznačené tučným písmom.

Pagáč veľký
×

Veka štandard

krájaná, pečivo bežné, 420g

Jemné hutnejšie biele pečivo, zložením podobné bagete, používané na obložené chlebíčky - na rôzne oslavy, rauty, alebo ako fast food snack.

Zloženie: Pšeničná múka, voda, droždie, rastlinný olej slnečnicový, jedlá soľ jódovaná, emulgátor E472e, sójový lecitín, dextróza, pšeničné otruby, pšeničná sladová múka, cukor.

Výživové hodnoty na 100g: 1104 kJ/264 kcal, Tuk 2,9g z toho nasýtených mastných kyselín 0,6g, sacharidy 49g z toho cukry 1,8g, vláknina 2,3g, bielkoviny 8,5g, soľ 1,3g

Veka štandard
×

Matilda

tradičná, voňavá, vláčna a hrozienková vianočka

Vianočka bola pôvodne symbolom Vianoc. História Vianočky siaha až do 16. storočia, kedy ju mohli piecť len majstri pekárskeho cechu. A keď sa o 200 rokov neskôr dostala aj do bežných domácností, jej príprava mala prísne pravidlá. Gazdinka musela mať počas jej prípravy bielu zásteru a na hlave bielu šatku. A pri príprave cesta nesmela rozprávať, namiesto rozprávania mala dovolené skákať do výšky – aby cesto tiež do výšky „vyskočilo“. Vianočka musela mať až 9 prútov a tri „poschodia“. Zapletené štyri prúty cesta na spodku vianočky symbolizovali štyri prírodné živly: zem, vodu, vzduch a slnko. Tri prúty zapletené v strede symbolizovali ĺudské vlastnosti: rozum, vôľu a cit. A zvyšné dva prúty cesta na vrchu vianočky symbolizovali lásku a múdrosť.

V dnešných časoch sa vianočke neprikladá magický význam, stala sa bežne dostupným sladkým jemným pečivom. My však na tradície nezabúdame, záleží nám na tom, aby vám chutila, pričom ju ručne pletieme zo šiestich prútov cesta.

A ako naša Matilda chutí najviac? S maslom, pokvapkaná dobrým medom, a obložená kolieskami banánu alebo kúskami sladkej hrušky.

Zloženie: Pšeničná múka, voda, cukor, rastlinný olej (slnečnicový), pasterizované vajcia, hrozienka 8%, pekárske droždie, glukózový sirup, sušená srvátka (mlieko),jedlá soľ jódovaná, korenie, kyselina sorbová, aróma.

Alergény sú vyznačené tučným písmom.

Výživové hodnoty na 100g: Energia 1356 kJ/324 kcal, Tuk 6,2 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 1g, Sacharidy 57,7 g - z toho cukry 14,8 g, Vláknina 2,2 g, Bielkoviny 7,6 g, Soľ 0,8 g

Matilda, vianočka s hrozienkami
x
Táto webová stránka používa súbory cookies. Prehliadaním webovej stránky vyjadrujete súhlas s ich používaním. Zistiť viac.. Rozumiem